dimecres, 23 de gener del 2008

VISONS SOBRE LES BRANQUES DELS ARBRES - treball conjunt



Los árboles retienen el sol entre sus ramas. En el espesor de la selva se oye el lamento de aves que, casi enceguecidas, revolotean por entre el ramaje. La noche ha pasado y, en su impaciencia, buscan la luz del nuevo día; luz que les permita verse, perseguirse, juguetear y reconocerse para el vivir, aunque sea en la penumbra de la espesura..

Dolores Marín


Los árboles retienen al sol entre sus ramas y lo transforman en colores brillantes que relucen en sus verdes hojas. Algunos retienen entre ellas tenues gotas de agua que la luz transmuta en relucientes diamantes que algún ave posada en sus ramas aprovecha para colmar la sed que la embriaga.

Carme Marqués


Els arbres retenen el sol entre les seves branques i es banyen de llum i energia per resistir l’hivernal fred. Aquells que sàviament no perden les seves fulles a la tardor, donen recer a les poques aus que no han pogut emigrar a la recerca de climes més temperats. A l’estiu fan barrera entre el abrusador sol i la terra ardent a la fi que els extenuats viatgers puguin, sota el seu aixopluc, assaborir la bondat d’una treva canicular, que els retorni les forces per continuar el seu llarg camí.

Carme Martín


Els arbres retenen el sol entre ses branques
fent-les tornar d’un verd intens
i quan es belluguen, semblen, cadascuna,
un petit sol joliu i verd.
Oh fulles joves, de llum de sol ben plenes,

juganeres, bellugant-vos amb deler ...
no caigueu, aguanteu-vos d’alt de l’arbre
perquè, a terra, ja no lluireu com abans
i, el mateix sol que tant us abillava,
a terra us farà tornar resseques i arrugades,
sense el vostre verd bonic.

Montserrat Fortuny


Los árboles retienen al sol entre sus ramas. La madre acuna i retiene en sus brazos al hijo recién nacido. El maestro cultiva a sus alumnos consiguiendo que vueles por los caminos que escogen. Yo escojo a mis amigos, los que me entienden, los que saben escuchar, los que se dejan querer, Los que saben aceptar sus deficiencias y las de los demás. Escoger conlleva haber sabido entenderte a ti mismo hundirte en los demás.

Pilar Riudor


Els arbres retenen el sol entre les seves branques, presó vegetal, tèbia, viva, de creixença contínua. Bé li cal poder créixer perquè el sol és el foc que l’abrusa i resseca tronc i fulles i saba. Les branques són reixes per on els raig s’esquitllen . No hi ha tanca ni reixa que empresoni el foc.

Antònia García

Los árboles retienen el sol entre sus ramas, son afortunados; muchos querríamos retener aunque solo fuera un rayito del magnífico sol y mucha veces ni eso siquiera logramos alcanzar. No desesperemos quizás algún día nos alcancen sus cálidos efluvios.

Mª. Lluïsa Aragonés.

Los árboles retienen el sol entre sus ramas, agitadas por el viento de la tarde. Los niños suben a ellos, sin perder el equilibrio, meciéndose entre sus ramas. El día se va oscureciendo, el sol se resiste a desaparecer. Por fin los árboles dejan de hacer figuras fantasmagóricas. El día va perdiendo su brillantez por el sol. Llega la noche.

Montse Fluvià


Els arbres retenen el sol entre ses branques. Juguen a fet i amagar amb clarors i ombres. Abracen la llum i la tornen, ara aquí, ara allà, amb el moviment de les fulles. L'escampen per terra tot fent clapes com si un mirall els fes la rateta. Els arbres retenen el sol entre les branques i ens el tornen a miquetes perquè de cada raig se'n queden el millor.

Núria Soler

Los árboles retienen
El sol entre sus ramas
;
La lluvia
Menudea entre las
Hojas apagadas
Del sendero abandonado;

Tú miras el amanecer oculto
Bajo la sombra de la Aurora,
Mientras yo busco
Entre la húmeda arboleda,
La huella de tus pisadas.

M. Carmen Briones